Христос Воскрес!

8 квітня православні християни урочисто святкують найголовніше християнське свято – Світле Христове Воскресіння.

Щороку в пасхальні дні все навколо наповнюється якимсь особливим торжеством, неповторною, істинною радістю.

Лунає життєствердне «Христос Воскрес!», і ми всі ніби знову народжуємося до оновленого життя. Ми з великою радістю, вірою і благоволінням відкликаємося на найвеличнішу подію в історії людства: «Воістину Воскрес!».

Для віруючих християн ця радість настільки велика, що її неможливо повністю осягнути і передати словами.

Щоб поділитися цією радістю, працівники та пацієнти Центру розповіли про свої великодні традиції та при нагоді привітали всіх зі Світлим святом Пасхи.

Юрій Гріненко, директор Центру:

Великдень – це свято добра та любові, символ нашого спасіння. У цей день ми спільно молимо Бога наповнити наші серця світлом та радістю, просимо Всевишнього благословити Україну та дарувати щастя і впевненість у майбутньому.

Свято Великодня спонукає кожного із нас ще раз замислитися над вічними цінностями християнства, дає нам добру нагоду сповнити свої серця вірою, любов’ю і добротою, зміцнює кожного з нас духовно.

З настанням Пасхальних днів пробуджується не тільки земля, а й усі найщиріші людські надії й сподівання.

З нагоди великого свята Воскресіння Христового прийміть мої найкращі вітання і побажання Божого благословення, здоров’я і добробуту!

Сердечно бажаю, щоб переможний дух надії, радості, всепрощення і надалі супроводжували Вас і Ваші родини, давав сили, енергію, наснагу для добрих і корисних справ на добробут і процвітання нашої рідної України.

Нехай радісні Пасхальні дні покладуть благодатні початки нових перемог і звершень на Вашому життєвому шляху.

Христос Воскрес!

Олена Свитка, лікар-ординатор першого неврологічного відділення:

Шановні друзі!

Щиро вітаю Вас із Великоднем!

Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю.

Сьогодні ми відкриваємо Богові свої душі, просимо наповнити їх духовною силою і надією.

У цей день ми дякуємо Господу Богу за те, що у дні випробувань ми відчували Його захист і підтримку. В найскладніші часи ми непохитно вірили – Господь не залишить нас.

Великдень нагадує нам про духовне відродження, яке потрібне всім нам, всій українській нації.

Бажаю всім душевної чистоти і гармонії, миру та спокою в сімейних оселях!


Марія Лупач
, старша медична сестра відділення функціональної діагностики:

8 квітня – свято Воскресіння Господа Бога нашого Іісуса Христа, головна подія року для православних християн. Це найбільш світле, радісне, урочисте свято, і святкують його особливо, піднесено. Адже Іісус Христос віддав Своє життя за спасіння всіх людей.

У цей день ми торжествуємо позбавлення через Христа Спасителя всього людства від рабства диявола і дарування нам життя і вічного блаженства. Воскресіння Христа – це торжество справедливості і перемоги добра над злом. Воскресіння Ісуса – це утвердження віри і надії у серці кожного християнина, це великий дарунок Господньої любові.

Традиційно цього дня ми збираємося всією родиною. Приїжджають діти та онуки, печуться паски, готуються крашанки та святкові страви… Обов’язково йдемо до церкви освятити великодній кошик.

Хочу привітати працівників та пацієнтів Центру зі світлим святом Пасхи! Нехай ця радісна подія утверджує наші переконання про те, що достойні терпіння нагороджуються перемогою, а чесне життя увінчується славою.

Бажаю всім міцного здоров’я, миру і злагоди в родинах, любові до Бога і ближніх. Хай береже Вас Бог!


Ірина Погасій
, психолог Центру:

Великдень – в першу чергу свято духовне. Всі по-різному ставляться до віри і до релігійних свят, але для мене особисто віра – це моя совість, мої вчинки, любов, яка в моєму серці.

Це свято, яке має об’єднати родину, всіх рідних. Особливий день, коли жінка, мати, має спекти паски, коли оселя наповнюється їх запашним ароматом. До цього завжди підходжу з особливим натхненням, намагаюся прикрасити паски якнайкраще. Обов’язково крашу крашанки.

Якщо говорити про традиції святкування Великодня у нашій родині, то спочатку ми розговляємося вдома, а потім я беру все, що потрібно, до кошика і ми йдемо до матері чоловіка, де збираємося всі разом. Це свято дає можливість поспілкуватися, побути разом. В наш час це не так часто трапляється, адже всі по своїх справах. А в цей світлий день ти можеш порадіти теплому спілкуванню з рідними.

Хочеться привітати всіх з наступаючим святом і побажати, щоб між мирськими утіхами люди не забували дбати про свою духовність. Про совість, про свої вчинки, про своє ставлення до ближнього. Хочу побажати, щоб для всіх це було свято любові до Бога і одне до одного, свято добра і миру, примирення та об’єднання.

Зичу, щоб Божа благодать ніколи не покидала ваші родини. Усім добра, любові, миру та злагоди між людьми!


Валентина Напольських
, пацієнтка Центру:

Великдень – це головне свято всіх православних християн. Моя родина дуже поважає і любить це свято. Ми всі родиною напередодні Воскресіння Христового з пасхальною корзиною, в якій обов’язково паска, кольорові крашанки та ін., йдемо до церкви на нічну Божу службу, де молимось з іншими прихожанами. Після служби Божої, після того, як буде завершене Богослужіння, освячуються пасхальні кошики. Люди з великою Божою благодаттю розходяться по своїх домівках, де розговляються після Великого посту, христуються, тобто кажуть одне одному «Христос Воскрес!». Інші відповідають: «Воістину Воскрес!». Це свято миру душевного і тілесного, свято все і вся прощення…

Я бажаю Вам та Вашим родинам многії літа при здоров’ї, миру душевного і тілесного, кротості, терпіння, любові один до одного, щоб Господь був милостивий до Вас і Ваших родин, щоб Ви жили з Богом в душі і серці. Христос Воскрес!

Related Posts

Залишити коментар